bekijk vacatures
cv uploaden

Over Buro BRIQ

Buro BRIQ is een detacheringsbureau voor professionals binnen het ruimtelijk domein, dit in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan beleidsmedewerkers en projectleiders op ruimtelijke ordening, vergunningverleners, stedenbouwkundig ontwerpers en functies op interim-, proces- en projectmanagement. Aangezien wij met Buro BRIQ breed willen inzetten vallen ook functies binnen o.a. cultuurtechniek, Ruimte & Economie en het sociaal domein binnen onze detacheringsmogelijkheden. Onze opdrachtgevers zitten voornamelijk in Overijssel – regio Twente en Salland, al is onze ambitie om ons werkveld landelijk uit te breiden zodat wij onze medewerkers ook meer kunnen bieden.

Het ontstaan van Buro BRIQ

Buro BRIQ werkt met verschillende vaste partners, te noemen; Ad Fontem Ruimtelijk Advies, Building Design Architectuur en KROON Vastgoedontwikkeling, allen gevestigd in Het Spanjaard te Borne. Buro BRIQ is ooit begonnen als een spin off van Ad Fontem Ruimtelijk Advies, binnen welk bureau een detacheringstak was ontstaan die zo groot was geworden dat het noodzakelijk werd hier qua bedrijfsvoering, acquisitie, aandacht en netwerkonderhoud een aparte bedrijfsstructuur voor op te richten: hallo Buro BRIQ!

Directeur en (mede-)eigenaar van Buro BRIQ is Linda van Leusen. Linda had reeds een achtergrond in de detacheringsbranche, maar een kans om “een onwijs mooi vak” helemaal eigen te kunnen maken en vorm te kunnen geven via Buro BRIQ liet ze zich niet twee keer zeggen. “Ontzettend spannend, maar voor mijn gevoel een hele goede keuze”, zo zegt ze! “Ik heb te maken met verschillende disciplines en houd mij bezig met allerlei zaken. De ene dag ben ik in gesprek met (potentiële) medewerkers en opdrachtgevers, de andere dag met contracten, social media en administratie, heerlijk vind ik het!”

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal

Buro BRIQ stáát voor haar medewerkers en wil dit ook uitstralen. Hun (ontwikkel)wensen zijn het uitgangspunt en staan centraal, van daar uit wordt de zoektocht gestart naar een passende opdracht. Buro BRIQ wil zich daarbij onderscheiden door de nadruk te leggen op de ‘kleine’ en persoonlijke dingen. Het klinkt misschien cliché maar bij ons staat de medewerker écht voorop.

Met Ad Fontem Ruimtelijk Advies heeft Buro BRIQ vanzelfsprekend nog steeds nauwe connecties: netwerken, informatie en kennis worden over en weer uitgewisseld; hierdoor kan met recht worden gezegd dat Buro BRIQ qua positionering weliswaar jong en ambitieus is, maar daarentegen kan leunen op een organisatie met (bijbehorend) netwerk die haar sporen in het ruimtelijk domein inmiddels al ruimschoots heeft verdiend.

;