bekijk vacatures
cv uploaden

Over Buro BRIQ

Buro BRIQ is een detacheringsbureau voor professionals binnen het ruimtelijk domein, dit in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan beleidsmedewerkers en projectleiders op ruimtelijke ordening, vergunningverleners, stedenbouwkundig ontwerpers en functies op interim-, proces- en projectmanagement. Aangezien wij met Buro BRIQ breed willen inzetten vallen ook functies binnen o.a. cultuurtechniek, Ruimte & Economie en het sociaal domein binnen onze detacheringsmogelijkheden. Onze opdrachtgevers zitten voornamelijk in Overijssel – regio Twente en Salland, al is onze ambitie om ons werkveld landelijk uit te breiden zodat wij onze medewerkers ook meer kunnen bieden.

Het ontstaan van Buro BRIQ

Buro BRIQ werkt met verschillende vaste partners, te noemen; Ad Fontem Ruimtelijk Advies, Building Design Architectuur en KROON Vastgoedontwikkeling, allen gevestigd in Het Spanjaard te Borne. Buro BRIQ is ooit begonnen als een spin off van Ad Fontem Ruimtelijk Advies, binnen welk bureau een detacheringstak was ontstaan die zo groot was geworden dat het noodzakelijk werd hier qua bedrijfsvoering, acquisitie, aandacht en netwerkonderhoud een aparte bedrijfsstructuur voor op te richten: hallo Buro BRIQ!

Directeur van Buro BRIQ is Sabine Jurriën.

‘Wij hebben een antwoord op elke bouwgerelateerde vraag’

15 jaar lang hield ze zich bezig met visievorming en bestemmingsplanprocedures bij de gemeente Borne. Tot de directie van Het Spanjaard haar vroeg om directeur te worden bij Buro BRIQ: detachering, recruitment en outsourcing in het ruimtelijk domein. Nou, dat leek Sabine Jurriën in eerste instantie maar niks. Sabine: ‘Ik word niet bepaald blij van LinkedIn-profielen doorspitten, maar ik was nieuwsgierig genoeg om het gesprek aan te gaan. Tot mijn grote verrassing was dat ontzettend leuk.’ De rest is geschiedenis en inmiddels zwaait Sabine op geheel eigen wijze de scepter bij Buro BRIQ: goedlachs, ontwapenend eerlijk en daadkrachtig.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal

Buro BRIQ stáát voor haar medewerkers en wil dit ook uitstralen. Hun (ontwikkel)wensen zijn het uitgangspunt en staan centraal, van daar uit wordt de zoektocht gestart naar een passende opdracht. Buro BRIQ wil zich daarbij onderscheiden door de nadruk te leggen op de ‘kleine’ en persoonlijke dingen. Het klinkt misschien cliché maar bij ons staat de medewerker écht voorop.

Met Ad Fontem Ruimtelijk Advies heeft Buro BRIQ vanzelfsprekend nog steeds nauwe connecties: netwerken, informatie en kennis worden over en weer uitgewisseld; hierdoor kan met recht worden gezegd dat Buro BRIQ qua positionering weliswaar jong en ambitieus is, maar daarentegen kan leunen op een organisatie met (bijbehorend) netwerk die haar sporen in het ruimtelijk domein inmiddels al ruimschoots heeft verdiend.

;